Završnica prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi FBiH

Do kraja ligaškog takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH-grupa Sjever ostala su još četiri kola. Iako postoji teoretska šansa za drugačiji ishod mjesto u društvu najboljih obezbjedila je ekipa Gradačca.

Zenički ligaši u ovogodišnjem prvenstvenu moraće se zadovoljiti drugom i trećom pozicijom na tabeli. U 19. kolu koje se igra ovog vikenda Čelik junior će ugostiti ekipu Travnika. Juniori su favoriti u ovoj utakmici i ukoliko žele zadržati treću poziciju moraju ići na pobjedu. Drugoplasirani Čelik u prošlom kolu pobjedio je ekipu Gradačca čime je vratio samopouzdanje u ekipi. Ekipa koju je u prošlom kolu sa klupe vodio Damir Hukić, sutra gostuje u Banovićima kod Rudara.

„Mi smo uspjeli okupiti ekipu poslije tog poraza od Juniora. Ekipa je ostala na okupu osim jednog igrača koji je preselio u Njemačku sa porodicom. Svi smo tu i igramo dobro. Ta utakmica protiv Gradačca, ona nas je dodatno šokirala, dodatno smo se razočarali jer smo vidjeli da smo bolji od Gradačca. Mi smo trebali da idemo u Premije ligu. Ali šta ćete takva je sudbina, lopta je okrugla i to se desilo što se desilo. Ja sam obavio razgovore sa svim igračima i svi žele da ostanu u Čeliku. Mi paralelno sa odigravanjem ove četiri utakmice i završavanjem prvenstva na regularan način, istovremeno razmišljamo za ubuduće, za naredno prvenstvo kada neće biti Gradačca“, izjavio je za Zenicainfo.ba Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

U ostalim mečevima 19. kola sastaju se: Sana7-Bosna TS, Gradačac-Krajina, Jajce-Donji Vakuf  i Žepče-Kakanj. Sve utakmice igraju se 24. aprila od 18 sati.(M.P.)