Košarkaši Čelika odličnu sezonu krunisali nastupom u Ligi za prvaka

Nakon što su poslije pet godina ušli u društvo najboljih bh. klubova, košarkaši Čelika odigrali su odličnu sezonu.

Predvođeni trenerom Josipom Pandžom skoro cijelo prvenstvo bili su u vrhu lige. U posljednjem kolu, u gostima su pobjedili Sparse sa 64:78 i tako potvrdili učešće u Ligi 6.

„Mi smo poslije pobjede nad Slobodom bili sigurni da smo učesnici Lige za prvaka. Međutim bio je jedan posto šanse matematički gdje smo mogli da ne uđemo. Zbog ostalih rezultata doveli smo se do toga da nismo sigurni i da nam je u zadnjem kolu tebala pobjeda. Odigrali smo najbolji meč sezone i uspjeli dobiti jednog od dva favorita ove lige na njihovom terenu. Tako smo potvrdili ono što se dešava cijele sezone, a to je da smo sasvim zasluženo u Ligi za prvaka. Nama je bitno da ovu Ligu 6 iskoristimo isključivo za iskustvo ovih igrača koji prvi put  igraju Premijer ligu, a pogotovo Ligu za prvaka. Najvjerovatnije da zbog naše slabe finansijske situacije, a i zbog toga što su ovi momci doveli do ovog rezultata. Treba nam iskustvo za budućnost, mi nećemo mjenjati roster, nego ćemo igrati sa ovim kadrom. Imamo problem Dedića koji ne može da nam pomogne do kraja. Biće jako teško da se igra srijeda-subota. Nadam se da ćemo biti konkurenti“, izjavio je za Zenicainfo.ba Josip Pandža trener OKK Čelik.

Josip Pandža

U debitantsku sezonu u Premijer ligi, crno-crveni su ušli sa ambicijama da obezbjede opstanak. Kako je liga odmicala redali su se dobri rezultati i ambicije su rasle.

„O našim ambicijama nismo puno govorili ni na početku lige. Mi smo vjerovali da možemo izboriti opstanak u ligi. U Ligi sigurno imamo svoje ambicije. Teren će pokazati kolike su te ambicije. Sigurno ne idemo u Ligu 6 da je odigramo. Sigurno da ćemo ići svaku utakmicu na pobjedu. Trebamo se fokusirati na rad i da svaku utakmicu pružimo što možemo pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići“, optimista je jedan od najboljih košarkaša Čelika u protekloj sezoni Milivoje Božović.

Milivoje Božović

Prvo kolo Lige 6 na programu je 28.aprila. Čelik će u prvom kolu ugostiti najbolju bh. ekipu Igokeu. Nakon završetka lige, u Košarkaškom klubu Čelik nisu pravili pauzu. Nastavili su sa radom kako bi što spremnije dočekali Igokeu.(M.P.)