I narednih dana oblačno sa kišom i pljuskovima

U naredna tri dana u većem dijelu Bosne i Hercegovine može se očekivati oblačno vrijeme koje će povremeno pratiti kiša i pljuskovi, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I dok je danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavalo oblačno vrijeme bez padavina, već od sutra brojne dijelove države očekuje povratak kiše i pljuskova.

Prema prognozi, u utorak će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura će biti od 0 do 6 stepeni celzija, na jugu do 9. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu stanovnici Bosne i Hercegovine mogu očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne su u Bosni lokalno mogući i slabi pljuskovi. Jutarnja temperatura će biti od 0 do 4 stepeni celzija, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u većem dijelu BiH i u četvrtak, a u večernjim satima ponovo se očekuje kiša. Jutarnja temperatura će biti od 1 do 6 stepeni celzija, na jugu do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 13 do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.