Gradonačelnik Kasumović i ministar Isak razgovarali o projektima važnim za Zenicu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima, održao je danas sastanak sa Arnelom Isakom, ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Tom prilikom gradonačelnik Kasumović i ministar Isak razgovarali su o novim investicijama na nivou Grada, a koje se tiču ekologije, putne infrastrukture, okoliša…

“Nismo zadovoljni raspodjelom sredstava u oblasti ekologije sa viših nivoa. Zenica traži i želi ono što je njeno, da dobijemo što nas sljeduje. Svima nam treba biti cilj lijepa, uređena i razvijena Zenica”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Još je istakao kako bi se ministarstvo kojim rukovodi Isak, trebao uključiti u projekt gasifikacije Grada ali i projekt vodovoda i kanalizacije za Smetove kako bi se ovo izletište moglo graditi i razvijati.

Ministar Isak je poručio kako njegovo ministarstvo stoji na raspolaganju i spremno je sa Gradskom upravom i gradonačelnikom zajednički realizirati još velikih projekata poput “Eko kuće” na Smetovima.