Mediha Salkić i Amel Tuka najuspješniji sportisti Zenice u 2020. godini

Manifestacija “Izbor najuspješnijih sportista Grada Zenica za 2020. godinu” održana je večeras u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Zbog situacije izazvane virusom Covid 19 i poštivanja epidemioloških mjera, ovogodišnjem izboru prisustvovali su samo nagrađeni pojedinci i predstavnici nagrađenih klubova, uz prisustvo predstavnika. Žiri je izabrao najbolje u devet kategorija: sportske nade, sportisti iz oblasti sporta osoba s invaliditetom, životno djelo, najuspješniji trener, sportski kolektiv, junior i juniorka, te najuspješniji sportista i sportiskinja u seniorskoj konkurenciji.

Budućnost zeničkog sporta je u mladim i talentovanim sportistima. Za 2020 godinu u kategoriji Sportska nada priznanja su dobili: Faris Telalović, Sarah Mešinović, Dajra Duraković, Amer Agić, Dino Zlotrg, Adina Kobilica, Eda Lara Šačirović, Anis Karić, Andrea Mandić, Dani Bilić i Ana Marija Topalović.

U kategoriji sporta za osobe sa invaliditetom najuspješniji su Zerina Skomorac i Nedžad Muharemović iz SKOSI Zenica, dok je Streljački klub osoba sa invaliditetom SKOSI najuspješniji sportski kolektiv.

Priznanje za životno djelo dodjeljeno je Hamidu Begovcu i posthumno za prof.Uzeira Mehmedića. Najuspješniji treneri u 2020 godini su Mehmed Skender i Aida Kalušić.

Najbolje rezultate u protekloj godini postigli su Atletski klub Zenica i  Košarkaški ženski klub Čelik.

U kategoriji juniora lentu najuspješnijih ponjeli su teniserka Maja Dodik i skijaš Alen Bičakčić.

Najuspješniji sportisti seniori za 2020 godinu su Mediha Salkić i Amel Tuka članovi Atletskog kluba Zenica.