RUDNIK ZENICA: Komemorativni skup povodom smrti Dragana Peranovića

Povodom smrti Dragana Peranovića, vršioca dužnosti direktora Rudnika Zenica u Domu rudara danas je priređen komemorativni skup, kojem su, pored članova porodice i rodbine preminulog, prisustvovali predstavnici Uprave i sindikata zeničkog rudnika, Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH i drugih privrednih subjekata, te federalnog granskog sindikata radnika rudnika.

Dragan Peranović preminuo je 28. marta nakon kraće i teške bolesti u 65. godini života.

“Dragan Peranović bio je čestit i pošten, jedna od najvećih njegovih ljubavi bio je Rudnik Zenica i brinuo se za svakog radnika”, ukazano je na komemorativnom skupu.

U ime generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, na komemorativnom skupu je govorio Samir Selimović, izvršni direktor za proizvodnju, kazavši da se opraštamo od najboljeg poslovnog saradnika.

“Za njega nije bilo prepreka, sve poslovne zadatke završavao je uvijek i samo uspješno. Imao je viziju za bolje sutra u Rudniku, a prije svega brinuo je o svojim radnicima”, naglasio je Selimović.

“Od Dragana sam naučio da pažljivo saslušam sagovornika, a onda nakon analize predstaviti svoj stav po određenom pitanju”, istakao je Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

U emotivnom obraćanju Senad Sarajlić je kazao da se oprašta od prijatelja uz kojeg je odrastao i sa kojim je dijelio najljepše trenutke života.

Sahrana i ukop Dragana Peranovića obavljeni su u 14 sati na Gradskom groblju Crkvice. (Š. B.)