Mladi bh. nogometaši utakmicom u Crnoj Gori danas počinju kvalifikacije za EP

FOTO: FS BiH

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Crne Gore na DG Areni u Podgorici u 18:00 sati.

Mladi Zmajevi okupili su se 22. marta u Trening centru NS BiH u Zenici, gdje su se proteklih dana spremali za ovaj susret, a svi u našem taboru nadaju se da ćemo na najbolji način otvoriti ove kvalifikacije.

“Nadam se da će nova generacija igrača nastaviti tamo gdje je stala prethodna, prije svega odnosom prema grbu nacionalnog tima, ali i kvalitetom izvedbe. Neće biti lako jer u grupi imamo kvalitetne protivnike, međutim mi se nadamo da ćemo prikazati dobre igre i ostvariti što bolje rezultate. Na ovom spisku ima igrača koji su i ranije bili u mladoj selekciji, ali i nekih U-19 reprezentativaca koji su svojim igrama zaslužili poziv. Mnogo bi nam značila tri boda u prvom meču i sve smo podredili tom cilju”, kazao je selektor Slobodan Starčević.

Starčević je pozvao 26 nogometaša, a najviše igrača dolazi iz banjalučkog Borca, čak šest. Na spisku su:

Adnan Kanurić (Sarajevo), Nikola Ćetković (Željezničar ST Banja Luka), Luka Damjanović (Borac), Đorđe Milojević (Borac), Amar Kvakić (SV Kapfenberg, Austrija), Adrian Leon Barišić (NK Osijek, Hrvatska), Igor Savić (GOŠK), Jusuf Gazibegović (SK Sturm, Austrija), Miloš Borovčanin (Borac), Eldar Šehić (Željezničar), Marko Kujundžić (Borac), Stefan Santrač (TSC, Srbija), Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Mladost), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Ivan Bašić (Zrinjski), Đani Salčin (Sarajevo), Ajdin Hasić (Besiktas JK, Turska), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Milan Savić (Čukarički (Srbija), David Čavić (Borac), Amar Dedić (RB Salzburg, Austrija), Anes Mašić (Zrinjski), Mirza Hasanbegović (Venezia Primavera, Italija), Elvis Mehanović (Borac).

Popularni Zmajići igrat će u grupi F zajedno sa selekcijama Italije, Švedske, Republike Irske, Crne Gore i Luksemburga, te je pred njima težak zadatak da se domognu smotre najboljih evropskih selekcija.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održat će se 2023. godine u Gruziji i Rumuniji, a direktan plasman na EP osigurat pobjednici grupa i jedna najbolja drugoplasirana selekcija, dok će osam ostalih drugoplasiranih ekipa ići u baraž.

Susret Crna Gora – Bosna i Hercegovina igra se od 18 sati, dikretan prijenos meča je na Areni Sport 1 BiH.

klix.ba