FOTO: U nedjelju NK “Čelik” gostuje u Novom Šeheru

FOTO: Zenicainfo.ba

Drugi dio sezone u Kantonalnoj ligi starta 27. marta utakmicama 10.kola.

Nogometni klub “Čelik” u ligašku trku, ulazi sa prve pozicije, te ekipa Pavla Skočibušića, ima maksimalan učinak od devet pobjeda i bez poraza, i najozbiljniji je kandidat za plasman u Drugu ligu Centar. Crno-crveni su kvalitetno odradili pripremni period i odigrali su pet kontrolnih utakmica, upisali su dvije pobjede protiv “Bosne” iz Visokog i “Orašja”, dva remija sa ekipama “Mladosti” i “Vlašića” i jedan poraz od “Krivaje”.

„Odigrali smo dosta pripremnih utakmica da vidimo sa kojima igračkim kadrom raspolažemo. Svi su igrali i dobili šansu i zadovoljan sam sa ovim utakmicama. Nismo bili kompletni, dosta igrača nam je otišlo, te nastavljamo borbu i učinit ćemo sve da uđemo u Drugu ligu Centar. Prvu utakmicu gostujemo u Novom Šeheru i mislim da će nam to biti i najteža utakmica, igrat ćemo na malom terenu. Sve su se ekipe pojačale, a nama su otišli Žuna i Kolić“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Pavle Skočibušić, šef stručnog štaba NK “Čelik”.

Pavle Skočibušić

Okosnicu tima u drugom dijelu lige čine uglavnom mladi igrači, a dobro će im doći i pomoć starijih Nurkovića, Salčinovića i Mahmutovića.

„Jako dobro smo radili u pripremnom periodu, ulazimo spremni u drugu polusezonu. Nadam se da ćemo ostati na liderskoj poziciji i da ćemo ući u Drugu ligu. Žepče će nam biti najveći konkurent i oni imaju ambicije kao i mi“, izjavio je Haris Šehić, nogometaš “Čelika”.

Haris Šehić

U prvom kolu nastavka kantonalne lige “Čelik” gostuje u Novom Šeheru, a susret je zakazan za 28. mart od 16 sati. (M. P.)