Vakcine primilo 19 uposlenika Javne ustanove “Dom za stara lica” Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Nastavlja se proces dobrovoljne imunizacije na koronavirus. Danas su vakcine primili uposleni Javne ustanove “Dom za stara lica” Zenica. 19 uposlenika primilo je vakcinu kako bi što sigurnije obavljali svoje svakodnevne poslove. S obzirom da rade sa osjetljivom populacijom, uposlenici su primili vakcine kako bi sačuvali svoje, ali i zdravlje korisika njihove ustanove.

„Veoma mi je drago što sam imao priliku zajedno sa našim uposlenicima da primimo vakcinu, odnosno da izvršimo prvu etapu u procesu imunizacije protiv Covida-19. Rano je još govoriti o iskustvima, ali nadam se da će biti sve dobro kako kod mene tako i kod radnika s kojima smo to danas završili, ali isto tako i po naše korisnike za koje smo dobili informaciju da će tokom ove sedmice i oni početi sa procesom imunizacije, odnosno primanjem prve doze vakcina”, kazao nam je nakon primanja vakcine Kemal Efendić direktor JU Dom za stara lica Zenica.

Kemal Efendić

Direktor Efendić je kazao kako je svojim primjerom htio pokazati da vakcina nema alternativu i da ćemo se svi morati i na ovaj način suprostaviti koronavirusu.

„Mi trebamo u ovom jako teškom vremenu kojem smo svjedoci godinu dana, slušati glas struke, glas razuma, moramo biti svi jedinstveni u tome da slušamo ono što struka nalaže kako bi smo pobijedili ovu pandemiju koja hara cijelim svijetom”, zaključio je Efendić.

Proces imunizacije je počeo i nadamo se da će ozbiljnije količine vakcina vrlo brzo stići u našu zemlju kako bi što više građana imalo priliku da se vakcinisanjem zaštiti od koronavirusa. (N. G.)