Sindikati: Povećanje cijena je ogroman udar na građane i njihovu egzistenciju

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) najoštrije osuđuje nebrigu odgovornih u Bosni i Hercegovini koji mjesecima ne čine ništa na zaustavljanju konstantnog rasta cijena najosnovnijih prehrambenih proizvoda.

“U vrijeme kada se borimo sa pandemijom, tokom koje su hiljade radnika ostale bez posla, a dosta njih imaju manja i/ili neredovna primanja, svako, pa i najmanje, povećanje cijena predstavlja ogroman udar na građane i njihovu egzistenciju”, navode iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

U saopćenju Savez samostalnih sindikata BiH ističe kako mjesecima ukazuje na porast cijena brašna, ulja, mesa, mlijeka, jaja, ali i goriva i konstantno poziva nadležne da donesu uredbe o zabrani povećanja cijena bar tih osnovnih namirnica koje građani svakodnevno koriste.

“Ako smo već primorani da zbog nespremnosti i nespretnosti predstavnika vlasti još uvijek čekamo vakcine protiv Covid-19, onda bar moraju usvojiti mjere kojima će građanima omogućiti da mogu sebi i članovima svojih porodica osigurati najosnovnije namirnice za preživljavanje”, poručili su iz ovog Sindikata.

 

klix.ba