FOTOGALERIJA SVEČANE SJEDNICE GV: Dan Zenice obilježen dodjelom prestižnih nagrada izabranim laureatima

FOTO: Zenicainfo.ba

Povodom 20. marta – Dana Zenice danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. U obraćanju zvanicama gradonačelnik Fuad Kasumović istakao je da je u protekom periodu Gradska uprava sa njim na čelu, uradila mnogo po pitanju infrastrukture, zapošljavanja, odnosno boljeg življenja.

„Poštovane Zeničanke, poštovani Zeničani, sretan vam dan Zenice. U ovim posebnim uslovima koronavirusa uspjeli smo da održimo tradiciju. Čestitam Gradskom vijeću koje je izabralo najbolje kandidate za nagrade i ja sam presretan i zadovoljan”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Kako je kazao u narednom periodu otvorit će se Toplana, zatim slijedi realizacija projekta tretman otpadnih voda, Plava voda, izgradnje gradske vijećnice, otvaranje mosta u Drivuši. Sve ovo prati rad novog saziva Gradskog vijeće koje je za tri mjeseca od konstituisanja održalo šest redovnih i dvije hitne sjednice.

„Ovu priliku koristim da još jednom svim Zeničankama i Zeničanima uputim čestitke povodom Dana Zenice i da svim laureatima uputim čestitke na nagradama”, kazao je Almir Babajić, predsjedavajući Gradskog vijeća.

Tokom sjednice gradonačelnik je nagradio i pet policijskih službenika MUP-a ZDK.

Tokom sjednice uručene su i nagrade Zenice. Grb Zenice dodjeljen je posthumno Rasimu Salčinoviću. Nagradu Zenice dobili su glumac BNP-a Haris Burina, Gradski hor “Kasiopeja” i Faruk Midžić za 59 godina novinarsko-publicističkog stvaralaštva. Plaketa Zenice dodijeljena je Nihadu Hodžiću. Nagradu počasni građanin Zenice dobio je Bogić Bogičević.

„Dobiti prizanje počasni građanin Grada Zenice za mene predstavlja veliko i posebno priznanje. Zato svoju zahvalnost dugujem svim građankama i građanima Zenice, gradskim vijećnicima, gradonačelniku i ocjenjivačkom sudu”, kazao je Bogić Bogičević.

U pripremi i relizaciji obilježavanja Dana Zenice svoj veliki doprinos dala je i Radio-televizija Zenica od ideje do tehničke reliazcije, kao i sa živim prenosima svih događaja obilježavanja 585. rođendana Zenice. (Nedžad Glibo)