U subotu košarkaši “Čelika” dočekuju ekipu “Zrinjskog”

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkaško prvenstvo BiH za muškarce ulazi u završnicu. Nakon 21. kola lider na tabeli je zenički “Čelik”.

Ekipa trenera Josipa Pandže je prva sa omjerom 12 pobjeda i sedam poraza i sa 31 poenom. U završnicu ligaškog dijela košarkaši “Čelika” ulaze sa velikim ambicijama da zadrže visok plasman i obezbijede što bolju poziciju za Ligu 6 za prvaka. Na početku lige ni najveći optimisti nisu se nadali prvom mjestu na tabeli.

„Tajna uspjeha je u ozbiljnim pripremama, u selekciji igrača po principu ljudstva. Pogodili smo sve momke koji su karakterni, zdravi i žele da napreduju, drže se kao cjelina. Iako iz početka nismo izgledali dobro, vremenom smo narasli i izgledamo dobro. Posljednjih 15 dana imamo sitne povrede i bolesti, ali sve nadoknađujemo nevjerovatnim karakterom. Imamo sigurno šest – sedam primjera da smo se vraćali iznad deset poena razlike i pobjeđivali. Lijepo je biti dio ‘Čelika'“, izjavio je šef stručnog štaba OKK “Čelik”, Josip Pandža.

Josip Pandža

U narednom 22. kolu “Čelik” će ugostiti ekipu “Zrinjskog” iz Mostara. U zeničkom ligašu van trenažnog procesa je Dedić dok će prema najavama stručnog štaba ostali igrači biti spremni za subotnji meč.

„Čeka nas vrlo teška utakmica, “Zrinjski” je jako dobar protivnik koji je isto u borbi za Ligu 6. Mi ćemo dati sve od sebe da se revanširamo za neugodan poraz u Mostaru koji smo doživjeli u zadnjem napadu, te očekujemo jako dobru utakmicu“, izjavio je Benjamin Bajramović.

Benjamin Bajramović

„Puni smo samopouzdanja, a u “Bratuncu” smo bili pravi. Imamo dvije domaće utakmice, prva je “Zrinjski” i oni su u konkurenciji za prvaka, znamo njihove kvalitete i sada treba da to sprovedemo na teren., pa evo nam prilike da to popravimo i revanširamo se za poraz“, optimista je Pandža.

Utakmica 22. kola košarkaškog prvenstva BiH, Čelik-Zrinjski igra se u subotu 20. marta od 20 sati. (M. P.)