Firma “MEN” zadržala stabilnost u poslovanju

FOTO: Zenicainfo.ba

Firma “MEN” d.o.o Zenica, koja se bavi proizvodnjom PVC stolarije i roletni uspješno je prevladavala teškoće u 2020. godini uzrokovane pandemijom koronavirusa.

U izjavi za RTV Zenica, direktorica firme “MEN”, Maja Trogrlić, ističe da promet nije pao, ali nisu ostvareni zacrtani rezultati.

“Imali smo posla, radili smo cijelu godinu za razliku od nekih drugih djelatnosti i kroz vanjsku žaluzinu orjentisani smo na tržišta izvan BiH”, kaže Trogrlić.

Maja Trogrlić

Naša sagovornica napominje da je u proteklom periodu bila otežana komunikacija sa vanjskim svijetom, mnoga tržišta su u lock down-u, poremećeni su i sajamski nastupi tako da se većina komunikacije odvija online.

„MEN“ je privatna porodična firma registrovana 1995. godine, sa radom počela 1996. godine kao veleprodaja okova za prozore i vrata. Od samog početka bilježi kontinuirani rast, te stalno proširenje prodajnog asortimana.

Prodaja finalnih proizvoda odvija se preko široko razgranate veleprodajne mreže po Bosni i Hercegovini i šire. U izložbeno-prodajnim salonima su prije svega na raspolaganju kupcima svi proizvodi iz proizvodnog i veleprodajnog programa koji se izrađuju prema datim mjerama i zahtjevima kupaca. (Š. B.)