Održana godišnja Skupština Medžlisa Zenica

U srijedu, 17. februara, u prostorijama Ensar džamije održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Skupštini je pored prisutnih delegata, glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice, i predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa Muhameda Begagića, prisustvovao i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, te rukovodioci službi Muftijstva zeničkog Edin Kavazović i Adnan Husić.

U razmatranju izvještaja o radu Izvršnog odbora Medžlisa Zenica za period januar-decembar 2020. godine te općim smjernicama za rad u 2021. godini, nekoliko članova Skupštine je pohvalilo aktivnosti te podnijelo inicijative koje će biti upućene u dalju proceduru. Također, je data saglasnost na račun prihoda i razhoda za period januar-decembar 2020. godine, bilans stanja za izvještajni period te budžet za period od 1. januara do 31. decembra 2021. godine.

Muftija zenički se u svom govoru posebno osvrnuo na nastavak izgradnje Islamskog centra u Zenici čiji je završetak radova planiran za kraj godine, zahvalivši se tom prilikom svima onima koji su do sada učestvovali u njegovoj izgradnji a posebno na zalaganju glavnom imamu, predsjedniku Izvršnog odbora kao i bivšem muftiji zeničkom doc. dr. Ejub ef. Dautoviću.

Medžlis je za proteklu godinu dodijelio nekoliko priznanja za aktivnosti na unapređenju infrastrukture sljedećim džematima: Gornja Gračanica, Koprivna-Ponirak i Radinovići.

Također, posebna priznanja dodijeljena su i autorima Ilmihala 2. i 3., imamima Medžlisa Zenica: mr. Jakub ef. Salkici, mr. Reuf ef. Ibreljiću, Ismail ef. Jusufoviću, Sedin ef. Hiboviću i Muhamed ef. Bilčeviću.

Plaketa Medžlisa Islamske zajednice Zenica, dodijeljena je bivšem muftiji zeničkom doc. dr. Ejub ef. Dautoviću.

Skupština je završena dovom koju je proučio Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. (Š. B.)