NK “Čelik” pobijedio ekipu Orašja

Kako je ranije u izjavi za Zenicainfo.ba najavio šef stručnog štaba Čelika, Pavle Skočibušić, u sklopu priprema za nastavak takmičenja u Kantonalnoj ligi, planirano je odigravanje više prijateljskih susreta.

U prvom kontrolnom meču “Čelik” je jučer na Bilinom polju pobijedio Orašje, člana Prve lige Federacije BiH sa 2:1. Golove za “Čelik” postigli su: Kolić i Popović iz penala, dok je strijelac za goste bio Blagojević. “Čelik” je počeo susret u sastavu: Sejmen, Duraković, Smajić, Popović, Šehić, Ibraković, Piljug, Kovač, Salijević, Salkić i Kolić. Igrali su još: Šišić, Mahmutović, Horić i Durmiš, Delić i Kadrić.

Trener ekipe Pavle Skočibušić nakon utakmice izjavio je sljedeće:

“Nakon duge zimske pauze, došlo je na red i odigravanje pripremnih utakmica. Željeli smo da vidimo kako ekipa stoji sad, nakon određenih manjih izmjena u igračkom kadru. Zadržali smo kostur ekipe, vrijedno smo trenirali tokom pauze i evo pokazali da se uspješno možemo boriti i sa timovima iz viših liga. Čestitam protvniku na fer i korektnoj igri i borbi i čestitam momcima na pobjedi”.

U nastavku trenažnog procesa u planu su još utakmice protiv “Krivaje”, “Bosne” iz Visokog, “Domaljevca” i susret u Turbetu. (M. P.)