Izmijenjen plan cijepljenja protiv covida-19 u Federaciji BiH

Federalna vlada je usvojila informaciju o realizaciji zaključka broj 83/2021 sa sjednice od 14. januara 2021. godine te prihvatila Plan izmjena i dopuna Plana cijepljenja protiv covida-19 u Federaciji BiH.

Vlada je zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da izmjene i dopune Plana cijepljenja proslijedi kantonalnim zavodima za javno zdravstvo, a Federalno ministarstvo zdravstva kantonalnim ministarstvima zdravstva, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlada FBiH će o prihvaćenom Planu izmjena i dopuna Plana cijepljenja protiv covida-19 u FBiH obavijestiti Parlament FBiH.

Kao što je javnost već upoznata, zaključkom od 14. januara 2021. godine Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo FBiH bili su zaduženi da, svako u okviru svojih nadležnosti, na temelju promijenjene epidemiološke situacije, te novih znanstvenih saznanja u vezi cjepiva protiv covid-19, kao i promjene drugih uvjeta od kojih ovisi provedba cijepljenja, revidiraju Plan cijepljenja protiv covid-19 u FBiH, stoji u saopćenju.

 

akta.ba