Bajramović neće biti u stručnom štabu Zmajeva, klub mu nije izašao u susret

FOTO: reprezentacija.ba
Uprkos želji da se pridruži Zmajevima i bude pomoćnik selektoru Ivaylu Petevu, njegov klub Karlsruhe mu nije izašao u susret i Bajramović nije u mogućnosti da se pridruži Zmajevima.

“Imao sam želju da budem pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije, ali u klubu nisu prihvatili moju molbu da istovremeno budem angažovan i u selekciji BiH. Imam ugovor s Karlsruheom i bio sam svjestan da su male šanse da će prihvatiti takvu soluciju”, kazao nam je Bajramović koji je u njemačkom klubu angažovan kao pomoćni trener.

Nekadašnji ljubimac navijača naše reprezentacije ranije je bio pomoćnik i u HSV-u, a samostalno je kao šef stručnog štaba vodio drugi tim Karlrsuha i Bahlinger SC.

Podsjetimo, konferencija za medije na kojoj će zvanično biti predstavljen novi selektor A reprezentacije BIH Ivaylo Petev bit će održana u prostorijama NS BiH u Sarajevu, a najavljeno je da će do tada biti kompletiran i ostatak stručnog štaba Zmajeva.

Isti dan u prijepodnevnim satima zakazana je i sjednica Izvršnog odbora NS BiH, a već ranije je prvi potpredsjednik NS BiH i član Izvršnog odbora Milorad Sofrenić potvrdio da će upravo IO biti zadužen za biranje pomoćnika novom selektoru.