Alen Bičakčić najbolje plasirani bosanskohercegovački junior na šest međunarodnih FIS trka

Mladi zenički skijaš Alen Bičakčić, član Ski kluba “ZE-2010” je u proteklih 10 dana učestvovao na šest međunarodnih FIS trka: Kolašin u Crnoj Gori, dvije trke slaloma i dvije veleslaloma, kao i dva slaloma na Jahorini u okviru priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Cortini d ‘Ampezzo u Italiji. U ovim trkama Alen Bičakčić je bio najbolje plasirani bosanskohercegovački junior.

Na Državnom prvenstva BiH u disciplini slalom Alen je jučer bio srebrni, te je postao viceprvak u slalomu Bosne i Hercegovine.

“Naravno da sam zadovoljan svojim nastupom, ovaj rezultat sam ostvario kao mlađi junior i u budućnosti očekujem još bolje rezultate. Imam još osam trka i skupljam bodove da se mogu plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 8. februara. Danas i sutra vozim slalom  trku na Ravnoj Planini, a na nakon toga i na Bjelašnici, slalom i veleslalom i nadam se da ću skupiti potreban broj bodova“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Alen Bičakčić, član SK “Zenica 2010”.

U narednih desetak dana Alen će voziti dvije FIS trke na Palama, dvije na Bjelašnici, te četiri na Kupresu gdje očekuje još bolje rezultate. (M. P.)