Novi snijeg stiže u Bosnu i Hercegovinu

Foto: Semir H.

Sniježne padavine očekuju se u Bosni i Hercegovini do kraja sedmice, a kako su naveli meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, padavine neće biti jakog intenziteta.

Očekuje se uglavnom slab snijeg, a temperature zraka kretat će se između -10 i 5 stepeni Celzijusa.

Petak: u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5 stupnjeva.

Subota: u Bosni pretežno oblačno sa mijestimično slabim snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na krajnjem jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1, na jugu zemlje od 2 do 5 stupnjeva.

Nedjelja: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima sa povremeno slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na krajnjem jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1, na jugu zemlje od 1 do 4 stupnja.

 

N1