Udruženje “GEOPA” realizuje ideju formiranja socijalne samoposluge u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeničko Udruženje “GEOPA”, promovišući socijalno poduzetništvo i dalje nastavlja sa realizacijom ideje formiranja socijalne samoposluge u Zenici.

“Raduje nas činjenica da je Uprava Grada Zenice opredijelila prostor u Novom Radakovu za buduću socijalnu samoposlugu, u kojoj bi socijalno ugrožene kategorije stanovništva imale povlastice u kupovini namirnica”, navodi Said Bečić, predsjednik Udruženja “GEOPA”, navodeći da još čekaju potpisivanje ugovora o korištenju tog prostora.

“Proces implementacije projekta formiranja socijalne samoposluge trenutno je usporen jer smo od Agencije za zaštitu ličnih podataka dobili uputu da prilikom izrade baze podataka budućih korisnika ove samosluge, trebamo imati saglasnost svakog korisnika o korištenju njegovih ličnih podataka, pa je sada u toku proces prikupljanja ovih saglasnosti”, pojašnjava predsjednik zeničkog Udruženja “GEOPA”, napominjući da u narednom periodu očekuju i finansijsku podršku od resornog Ministarsva ZDK za nabavku potrebne opreme za socijalnu samoposlugu. (V .J.)