Trideset prvo izdanje: Održan Novogodišnji koncerta Kamernog simfonijskog orkestra

FOTO: Zenicainfo.ba

Tradicionalni Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra i Mješovitog hora Zenica, održan je sinoć u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Bilo je ovo trideset prvo izdanje ovog koncerta čiju tradiciju nisu prekinule ni ratne godine ni epidemijske mjere. Koncert je imao dva dijela, jedan za ograničeni broj publike u Sali i drugi bez publike koji je sniman i u cjelosti će večeras, 28.decembra biti emitovan u programu RTV Zenica.

Na programu su bila djela Senevila, Ofenbaha, Pučinija, Štrausa, Šostakoviča, Kalmana ali i tri autorske kompozicije Armena Škobalja. Solisti su bili Katarina Kikić-sopran, Monika Hrgić-mecosporan i Bartolomej Stanković na klaviru koji je, ujedno, bio i moderator koncerta. Dirigentice su bile Tanisa Mustafić i Amna Husejnagić.

Radio televizija Zenica intenzivno priprema dokumentarni film o Kamernom simfonijskom orkestru Zenica. Uz obilje arhivske građe nastojimo da pružimo uvjerljiv presjek o višedecenijskom predanom radu ovog orkestra koji je kulturni imidž našeg grada afirmisao daleko izvan Zenice i granica naše zemlje. (D. T.)