11.8 C
Zenica
Četvrtak, 28 Marta, 2024
Naslovnica Aktuelno Poljoprivrednici će 28. decembra blokirati dva granična prijelaza, zatražena ostavka Košarca

Poljoprivrednici će 28. decembra blokirati dva granična prijelaza, zatražena ostavka Košarca

Nezadovoljni poljoprivrednici će djelimično blokirati granicu Bosne i Hercegovine, odlučeno je na sastanku predstavnika udruženja iz cijele države koji je prije nekoliko trenutaka završen u Odžaku.

Pored toga, zatražena je ostavka ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca jer, kako tvrde poljoprivrednici, nije ništa učinio da zaštiti domaće proizvođače od prekomjernog uvoza, pa se ogromne količine mlijeka, mesa, povrća… nalaze u skladištima.

“Odlučili smo, predstavnici udruženja iz cijele BiH, da 28. decembra u 11 sati blokiramo dva granična prijelaza, kod Bijeljine i Bosanske Gradiške. Bit će blokiran samo saobraćaj sa robom koju mi imamo viška, znači mlijeko, meso, povrće…. Ispoštovat ćemo sve zakonom predviđene procedure i na vrijeme prijaviti proteste, odnosno blokadu. Također, zvanično je zatražena ostavka ministra Košarca zbog toga što ništa nije učinio da zaštiti domaću proizvodnju, a mogao je”, kazao je za Faktor Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

 

faktor.ba

Hide picture