FOTO: Odlični rezultati članova Kick boks kluba “Isak” iz Zenice na turniru u Sarajevu

I pored otežanih epidemiološlih prilika i uslova za trenažni proces, Kick boks klub “Isak” iz Zenice bilježi odlične rezultate.

Nakon zapaženih nastupa na državnom prvenstvu u Bijeljini i Međunarodnom kick box turniru u Tešnju, dobar nastup imali su i na 18. Memorijalnom turniru “Mustafa Hajrulahović Talijan” u Sarajevu. Isak” je nastupio sa tri takmičara, a Ahmed Džananović pobijedio je u finalu predstavnika Kosova i osvojio zlatnu medalju. Ova borba proglašena je najboljom na turniru.

Amar Husetović okitito se srebrenom medaljom nakon što je poražen od boksera sa Kosova, srebro je izborio i Safet Adrijano Seferović u meču protiv borca iz Vogošće.

Nakon prestanka sa radom Boks kluba “Čelik”, grupa mladih boraca prešla je u redove Kick boks kluba “Isak”. Kvalitetan rad tokom ljetnjih mjeseci uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kada su u pitanju omladinske kategorije već daje odlične rezultate.

Na omladinskom kolu u olimpijskom boksu oržanom u Tuzli, Zeničani su nastupili sa sedam boraca, pet mladih i perspektivnih boksera izborilo je pobjede, a to su: Amel Koluh, Kenan Smriko, Ajnur Neslanović, Safet Adrijano Seferović i Džavid Smriko. (M. P.)