Narednih dana u BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U nedjelju, 13. decembra, oblačno u Bosni i na sjeveru Hercegovine.

U većem dijelu Hercegovine očekuje se razvedravanje sredinom dana. U Bosni u nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Pretežno oblačno vrijeme u Bosni očekuje se i u ponedjeljak, 14. decembra. U poslijepodnevnim satima djelomično smanjenje oblačnosti. U većem dijelu Hercegovine vedro. Prijepodne oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.