Košarkaši “Čelika” spremni za susret protiv “Slobode”: “U Tuzlu ne idemo sa bijelom zastavom”

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkaško prvenstvo BiH za muškarce odvija se otežano kao i većina drugih ligaških takmičenja. Pandemija koronavirusa poremetila je normalan tok odigravanja utakmica. I u otežanim okolnostima ekipa zeničkog “Čelika” do sada je postigla solidne rezultate, a nakon 9. kola nalaze se u grupi sa ekipama koje su sakupile po 12 bodova.

Ekipa trenera Josipa Pandže trenutno je peta sa omjerom 4:4. Dobru seriju prekinula su dva gostujuća poraza protiv “Čapljine” i “Zrinjskog”.

„Izjednačena i kvalitetna liga sa puno kvalitetnih igrača koji nisu uspjeli pronaći angažman u inostranstvu. Od prvog do zadnjeg mjesta je neizvjesno, a imali smo dva gostovanja sada imamo i treće. Tijesna dva poraza, pogotovo protiv “Zrinjskog” gdje smo dva minuta prije kraja imali prednost. Ostaje žal da nismo slavili protiv ekipe koja nije imala poraz, pa radimo na dizanju psihe i nadam se da ćemo u Tuzli biti dobro“, izjavio je tokom jutrošnjeg treninga za Zenicainfo.ba, Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK “Čelik”.

Sloboda je među najboljim ekipama u ligi, a u meč sa “Čelikom” ulaze nakon gostujuće pobjede u Donjem Vakufu, te su Mustafić i Davis samo dvojica igrača od kojih prijeti najveća opasnost.

„Pripremamo se za “Slobodu”, nemamo povreda i ja se nadam da ćemo dobro izgledati. Moramo igrati puno više od maksimuma da bi došli do pobjede, a ja vjerujem u ove momke, jer su pokazali u više navrata da vrijedimo više i ja se nadam dobrom rezultatu“, optimista je Pandža pred gostovanje u Tuzli.

“Čelik” u svojim redovima ima i najboljeg strijelca lige. U dosadašnjem dijelu u osam odigranih susreta Milivoje Božović postigao je 189 koševa.

„Probelmi sa koronom ne prestaju, a mi ih hvala Bogu za sada nismo imali. Koliko-toliko držimo ritam utakmica, igramo jednom sedmično, te se organizovalo tako da imamo tri vezana gostovanja. Dvije smo utakmice izgubili nesretno, a imali smo obe utakmice u svojim rukama, to je danak mladosti i neiskustva i to ćemo popraviti. Nadam se da ćemo u Tuzli biti na nivou, daleko od toga da tamo idemo sa bijelom zastavom“, izjavio je najbolji strijelac lige Milivoje Božović.

Utakmica 10. kola Košarkaškog prvenstva BiH za muškarce “Sloboda” – “Čelik” na programu je 12. decembra od 19 sati. (M. P.)