Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama, saobraća se po mokrom kolovozu

FOTO: Zenicainfo.ba (Nejro A.)

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz Bosnu, Vrbas, Lašvu i Drinu. Saobraća se po mokrom kolovozu, dok na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar upozoravamo na izraženu poledicu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog oborenih stabala u prekidu je saobraćanje na putu Banja Luka-Bronzani Majdan (u mjestu Jankovića brda), dok se otežano saobraća na putu Banja Luka-Kola (od Nule prema Kolima).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik, Rogatica-Ustiprača i Livno-Kamensko.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

 

bihamk.ba