U Zavidovićima centralna svečanost za ZDK povodom obilježavanja 28. godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije RBiH

FOTO: Zenicainfo.ba

“Ovogodišnja centralna manifestacija obilježavanja 28. godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije RBiH za ZDK bit će održana sutra u 10 sati u Zavidovićima, kada će uz prigodna obraćanja, biti odata počast palim borcima, te položeno cvijeće, ali i na spomen obilježjima u Vozućoj i Sinanovićima”, naveo je na današnjoj pres konferenciji Jusuf Rakman, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida ZDK, asocijacije koja je zajedno sa kantonalnim resornim Ministarstvom i nosilac aktivnosti obilježavanja godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije RBiH.

Ovaj datum sutra će biti obilježen i u svim općinama ZDK, što će organizaovati općinska i gradska boračka udruženja, a svako obilježavanje, poštujući aktuelnu naredbu u cilju prevencije koronavirusa, okupit će najviše 30 osoba, ističu organizatori.

Delegacija Saveza RVI i Općine Zavidovići posjetit će danas na Kovačima u Sarajevu mezar prvog predsjednika BiH, Alije Izetbegovića kao i prvog komandanta 3. Korpusa, Rasima Delića, položiti cvijeće i proučiti Fatihu, a kao dio aktivnosti obilježavanja godišnjice formiranja 3. Korpusa Armije RBiH za sutra je planirana i posjeta pojedinim boračkim porodicama na prostoru Općine Zavidovići. (V. J.)