BIHAMK: Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

FOTO: Zenicainfo.ba (Nejro A.)

Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na širem području Tomislavgrada i Glamoča. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-18 u Vogošći (ispred hotela Sunce), danas od 07 sati doći će do obustave saobraćaja. Putnička vozila će se preusmjeravati lokalnim ulicama kroz Vogošću, dok će teretna vozila biti preusmjerena kroz Rajlovac, kao i na Sarajevsku obilaznicu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Pelagićevo-Srebrenik i Livno-Kamensko.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

 

bihamk.ba