Kantonalna liga: Titula prvaka pripala NK “Čelik”

FOTO: Zenicainfo.ba

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona usvojen je izvještaj za jesenji dio takmičarske sezone 2020/21. godina u ligama kojima rukovodi ovaj savez. Prvi dio Kanatonalne lige uspješno je okončan. Titula prvaka zasluženo je pripala NK Čelik koji je prvi dio sezone završio sa maksimalnim učinkom od 9:0 u pobjedama. Dva bivša premijerligaša Čelik i Žepče 1919 dva su nakvalitetnija tima koji su unijeli veliko osvježenje u kantonalno takmičenje.

„Obzirom na uslove u kojima smo izvodili takmičenje i nešto što je novo za sve nas, a to je Covid 19, mogu reći da smo uspješno i bez incidenata, odnosno bez kršenja odluke Kriznog štaba o zaštiti života, što je veoma bitno. Moram reći da su Čelik i Žepče 1919 osvježenje za ovu ligu čiji je kvalitet sada na većoj razini. Velika je šteta što gledaoci ne mogu da prate utakmice sa tribina“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Izudin Ibrahimkadić, predsjednik Takmičarske komisije NS ZDK-a.

I pored prisutne pandemije koronavirusa, takmičarska komisija Nogometnog saveza ZDK uspješno je prvi dio sezone privela kraju bez otkazivanja utakmica.

„Mogu reći da na svu sreću nismo imali problema sa koronom. Iskreno i klubovi su prihvatili obaveze ozbiljno, mjerena je temperatura svih učesnika u utakmicama. Zaštita igrača i službenih lica bila je na visokom nivou, što svakako treba zahvaliti i ljudima koji vode klubove“, naglasio je Izudin Ibrahimkadić.

U omladinskim ligama u jesenjem dijelu  najviše uspjeha imao je fudbalski klub Rudar iz Kaknja sa dva prva mjesta, dok su Tošk i Don Bosco iz Žepča bili uspješni sa po jednom selekcijom. Početak proljetnog dijela sezone planiran je za kraj marta 2021 godine. (M. P.)