Gradonačelnik Fuad Kasumović obišao radove na asfaltiranju betonskog puta kroz Gornju Višnjicu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u subotu (21. novembra 2020. godine) je obišao radove koji se izvode u sklopu asfaltiranja degradiranog betonskog puta kroz selo Gornja Višnjica, Mjesna zajednica Lašva.

Radi se o ulaganju koje se finansira sredstvima iz Budžeta Grada Zenica, a vrijedno je 117.644,67 KM sa PDV-om.

Ugovorom o realizaciji projekta koji je zaključen između Grada Zenica i firme “Komgrad – Ze” d.o.o. Zenica obuhvaćeno je asfaltiranje dva kraka od 575,0 i 590,0 metara.

Mjesnu zajednicu Lašva sam zajedno sa svojim saradnicima posjetio više puta. Nažalost i ovaj kraj je bio zapostavljen. Raduje me što danas završavamo asfaltiranje betonskog puta ukupne dužine preko 1165 metara. Put u Gornjoj Višnjici je samo jedan od realizovanih projekata u MZ Lašva. U narednom periodu nastavljamo sa ulaganjima. Uskoro počinje realizacija projekta izgradnje vodovodne linije u naselju Dolipolje“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

U Mjesnoj zajednici Sebuje asfaltiran je put Niagara – Sebuje u dužini 500 metara.

U okviru projekta rekonstrukcije puta izvršeno je asfaltiranje autobuske stanice i okretaljke.

Vrijednost izvedenih radova je 99.099,00 KM.

“Tokom 2018. godine u Mjesnoj zajednici Sebuje asfaltirano je 550 metara makadamskog puta, za što je iz Budžeta Grada Zenica izdvojeno oko 95.000 KM. Mještani Sebuja godinama su imali makadamski put, što im je otežavalo kretanje do grada. Kako sam više puta ponovio, svi građani ma gdje se nalazili zaslužuju da imaju asfalt i normalne uslove za život. Rekonstrukcija puta znatno će olakšati kretanje posebno u zimskim uslovima, što je do sada bio veliki problem”, istakao je gradonačelnik Kasumović.