Rukometaši “Čelika” upisali prvi ovosezonski poraz u gostima od Gradačca

Rukometaši Čelika doživjeli su prvi ovosezonski poraz u okviru 7. kola Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, gdje su izgubili u gostima od Gradačca 1954 sa 28:26, a na poluvremenu je bilo 14:15 za Čelik. Izabranici trenera Seldina Rizvanovića imali su početnu prednost, a zatim je slijedila bolja igra domaćina tokom cijelog poluvremena od tri i više golova.

Čelik je pred kraj prvog dijela napravio preokret i na odmor se otišlo sa plus jednim pogodkom za zeničkog ligaša. Početkom drugog dijela ujednačena borba, igralo se gol za gol, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Sredinom drugog dijela domaćini ponovo odlaze na plus tri gola prednosti, što uspjevaju sačuvati do kraja susreta i konačnih 28:26.

Najefikasniji igrač derbi susreta bio je Mirza Dervenčić, igrač Čelika, koji je postigao deset pogodaka, dok je Aldin Begagić upisao pet.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Adi Omeragić sa sedam te Kerim Torlaković i Harun Đulić sa po četiri postignuta pogotka. Nakon 7. kola Gradačac 1954 je prvi na tabeli sa 21 poenom, Čelik je drugi sa 18 bodova.

U narednom 8. kolu Čelik će ugostiti ekipu Rudara iz Banovića. (M. P.)