U subotu košarkaši Čelika igraju protiv Kaknja

Koronavirus zadaje mnogo problema i košarkaškom savezu BiH. Ovog vikenda na programu su susreti 6. kola prvenstva BiH za muškarce. U prvoj utakmici 6. kola Prvenstva BiH za muškarce odigranoj ranije, Spars Realway je na domaćem terenu bio bolji od Proma rezultatom 83:82.

Tri utakmice šestog kola Prvenstva BiH koje su se trebale igrati ovog vikenda su odgođene. Odgođene su utakmice: Zrinjski – Bosna Royal, Leotar – Čapljina i Borac – Mladost. Novi termin odigravanja utakmica će biti naknadno određeni.

U subotu 7. novembra su na rasporedu dvije utakmice. Sloboda će od 19:00 sati dočekati Bratunac, dok će od 20:00 sati Čelik igrati protiv Kaknja.

Oba tima pauzirala su u prošlom kolu, zbog toga što su susreti Kakanj-Zrinjski i Čapljina-Čelik zbog koronavirusa bili odgođeni.

Kakanj je trenutno šesti na tabeli sa šest bodova, dok je Čelik deveti sa četiri boda. Iz tri utakmice ima skor od jedne pobjede i dva poraza. Ekipa trenera Josipa Pandže maksimalno je spremna i motivisana za sutrašnju utakmicu. Zdravstveni bilten je dobar i bit će kompletni. Utakmica Čelik-Kakanj igra se u Areni Husejin Smajlović bez prisustva publike. (M. P.)