Ispunjen prioritet mještana MZ Osredak – Gradina: Konačno dobili asfaltirani put

Predstavnici Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica obišli su proteklog vikenda Mjesnu zajednicu Osredak – Gradina, gdje su završeni radovi na rekonstrukciji puta Seoci – Osredak – Gradina. 

Radi se o sanaciji i asfaltiranju završne dionice makadamskog puta u dužini od 1,3 kilometra.

Nakon izvršene sanacije kompletna dionica presvučena je asfaltnim slojem debljine sedam centimetara.

Prosječna širina puta iznosi šest metara.

Vrijednost izvedenih radova je 232.091,73 KM sa uračunatim PDV-om.

Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova za izvođača je odabran konzorcij “KOMGRAD-ZE” d.o.o. Zenica i “ALMY-TRANSPORT” d.o.o. Zenica.

Prethodne tri godine u ovoj mjesnoj zajednici sanirano je i asfaltirano oko dva kilometra puta.

Gradska uprava Zenice na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem posredstvom Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove osigurala je sredstva i pripremila projekat rekonstrukcije makadamskog puta Seoci – Osredak  – Gradina. Ranijih godina asfaltirano je još nekoliko dionica i završetkom ovog projekta okončana je rekonstrukcija i sanacija kompletnog makadamskog puta. Posebno nas raduje što je asfaltiran kompletan put, jer se radi o putu kojim se odvija i autobuski prevoz što je sigurno velika pogodnost kako za mještane, tako i za prevoznike“, izjavila je Sabira Helvida, pomoćnica Gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

Zadovoljni mještani su zahvalili Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na sredstvima koja je Grad Zenica izdvojio za poboljašanje uslova života u MZ Osredak – Gradina.