Završeni radovi na asfaltiranju puta prema MZ Osredak Gradina

Asfaltiranje posljednje dionice puta prema mjesnoj zajednici Osredak Gradina zvanično je okončano danas.

Dionica je dužine 1300 metara a vrijednost radova, koji su finansirani iz gradske kase, je 270 hiljada maraka. Do najmlađe mjesne zajednice na području grada, Osredak Gradina, nije više ostao ni metar makadamskog puta. Asfaltom su danas pokriveni i posljednji metri više od tri kilometra duge dionice puta. Ranijih godina asfaltiranje se radilo u kratkim dionicama od 300 do 400 metara što je bilo presporo.

„Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom i resornom službom je kompletnu dioonicu koja je bila makadamska u dužini od 1300 maraka asfaltirala u ovoj godini i prethodnih godina u kraćim etapama. Danas smo došli do kraja ovog posla i asfaltiranja puta kojim se odvija javni autobuski saobraćaj što je dodatna pogodnost i za mještane i za prevoznike“, kaže Sabira Helvida, pomoćnica Gradonačelnika za ekologiju i komunalne poslove. Za mještane ove mjesne zajednice riječ je o značajnom projektu što je vidljivo i po velikom broju njih koji su po hladnom i kišovitom vremenu pratili završetak radova.“Ovo za moje selo znači mnogo i o tome smo samo mogli da sanjamo“, kaže Šaban Hamzić, predsjednik MZ Osredak Gradina i upućuje rijeći zahvalnosti gradskoj upravi i Gradonačelniku što su izdvojili novac iz budžeta za dovršetak ovog puta.

Za mještane ove mjesne zajednice sa više od 70 domaćinstava, asfaltiranje ovog puta je bio prioritet. To neće biti kraj unapređenja putne infrastrukture. “Gradska uprava će u narednom periodu da izdvoji određena finansijska sredstva kako bi se rekonstruisao i asfaltirao stari put prema selu Gradina“, naglašava Denan Pašalić, sekretar za poslove mjesnih zajednica pri Gradskoj upravi.(D.T.)