“Zajedno do pobjede”: Fondacija “CURE” organizovala promociju kandidatkinja na predstojećim izborima

„Zajedno do pobjede“ bio je moto ulične akcije koju je danas na potezu od robne kuće „Zeničanka“ do „Kamenog spavača“ organizovala Fondacija „CURE“.

Iskorištena je za podjelu promo materijala kandididatkinja za Gradsko vijeće Zenice i Ženske mreže BiH. Cilj ove akcije koju Fondacija CURE u saradnji sa organizacijom Heinrich Boll Stiftutng za Bosnu i Hercegovinu organizuje u desetak gradova u našoj zemlji je promocija žena kandidatkinja na predstojećim izborima bez obzira iz koje su stranke.

“Naš cilj je da zaista ispoštujemo zakon o ravnopravnosti polova do maksimuma. Kada kažemo da nas bude 50 posto pa i više ne samo na izbornim listama nego i konačnim izbornim rezultatima. Pozivamo sve građanke sa pravom glasa da pročitaju sve političke programe i platforme, da glasaju u skladu sa svojom savješću, ali i da glasaju za žene jer vjerujemo da žene donose promjene”, poručila je Selma Hadžihalilović, aktivistkinja Fondacije “Cure“. Iz Fondacije CURE upućuju poziv svim ženama u Bosni i Hercegovini da obavezno izađu na izbore i svoj glas daju ženama. Nakon ulične akcije održana je i panel diskusija kojoj je cilj bio doprinijeti većoj vidljivosti i jačanju kapaciteta žena kandidatkinja za aktivno djelovanje na političkoj sceni BiH.(Danko T.)