Predstava “28. proba” premijerno sutra pred zeničkom publikom

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon osam mjeseci sutra će na sceni Bosanskog narodnog pozorišta biti izvedena predstava “28. proba” u režiji LajLe Kaikčije.

“U ovo neizvjesno vrijeme, kada danas popodne ne znamo šta će se dogoditi, ipak smo odlučili izaći na scenu sa novom predstavom koja će, nadam se, zadovoljiti sve zahtjeve naše publike. Riječ je o kolektivnom autorskom projektu, predstavi bez početka i kraja, a riječ je o materijalima koje su naši glumci prikupljali proteklih mjeseci i na kraju smo odabrali one za koje smo mislili da će biti najzanimljiviji našoj publici, a prikladne su vremenu u kojem trenutno živimo”, kazala je režiserka Lajla Kaikčija.

Prva premijera u pozorišnoj sezoni je jako bitna pogotovo kada dolazi nakon osam mjeseci nepravljenja novih predstava za našu publiku, složni su učesnici današnje press konferencije.

“Ono što mogu reći je da je to sve bilo jako stresno i da je bio jako napet proces. Mi smo i danas organizovali press konferenciju, a ne znamo šta će se dogoditi danas popodne jer živimo u jako neizvjesnom vremenu kada apsolutno ništa nije sigurno. Ipak, sretni smo jer stvaramo i sretni smo što smo se nakon osam mjeseci odlučili vratiti na scenu”, kazao je Miroljub Mijatović, direktor Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

Uz sve preporuke i epidemiološke mjere predstava “28. proba” premijerno će biti izvedena sutra na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u 19 sati i 30 minuta. (B. D.)