Karate klub “Perfekt” iz Zenice domaćin Prvog kola karate lige ZDK

FOTO: Zenicainfo.ba

Karate klub “Perfekt” iz Zenice 25. oktobra 2020. godine bit će domaćin Prvog kola Karate lige Zeničko–dobojskog kantona.

“Klub je aktivan cijelo vrijeme pandemije, održavamo redovno treninge, seminare i takmičenja. Prihvatili smo se velike obaveze da organizujemo prvo kolo Karate lige ZDK u WKF verziji. Na ovo kolo pozvani su svi klubovi koji su registrovani na području našeg kantona, a radi se o 10 klubova, pa tako očekujemo oko 300 takmičara i takmičarki. Kontaktirali smo Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i dobili tačne upute kojih ćemo se pridržavati. Naš klub broji trenutno 70 aktivnih članova, od kojih će 60 učestvovati na kantonalnoj ligi. Dobre rezultate između ostalih očekujemo od Sare Kulačić, Mejrem Bošnjak, Benjamina i Hane Cogo, Ejme Dulaš, sestara Zejneb i Džinan Efendić i drugih”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Nermin Bošnjak, trener u karate klubu “Perfekt”.

Prvo kolo Karate lige Zeničko-dobojskog kantona održat će se 25. oktobra u dvorani Bilmišće sa početkom u 10 sati.

Takmičenje su pomogli grad Zenica, Ministarstvo za nauku, obrazovanje, kulturu i sport ZDK, kao i prijatelji i sponzori kluba. Zbog pandemije korona virusa takmičenje će se održati bez prisustva publike. (M. P.)