MUP ZDK: Javni red i mir je narušen u deset slučajeva

Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 18.10.2020. godine, u 23,55 sati, u ulici Prve zeničke brigade, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica B.A., rođenog 1986. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 19.10.2020. godine, u 02,30 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane lica I.A., rođenog 2002. godine, iz Zenice, ubadanjem nožem u predjelu stomaka nanesene su povrede licu M.D., rođenom 1996. godine, iz Zenice, koje je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su kod istog konstatovane lakše tjelesne povrede. Lice I.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 19.10.2020. godine, u 12,00 sati, na lokalitetu zanatskog centra, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novčanika iz ručne torbe vlasništvo O.H., rođene 1953. godine, iz Visokog, u kojem se nalazio određen iznos novca i bankovna kartica oštećene. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 19.10.2020. godine, u 13,10 sati, na lokalitetu zanatskog centra, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novčanika iz ručne torbe vlasništvo F.N., rođene 1954. godine, iz Visokog, u kojem se nalazio određen iznos novca i lična karta oštećene. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko

Kakanj

Dana 19.10.2020. godine, u 12,30 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj je pristupilo lice S.E., iz Kaknja, te tom prilikom prijavilo svog uposlenika P.K., iz Zenice, da je zloupotrijebio pečat firme vlasništvo lica S.E., te na nezakonit način realizovao kredit. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Dana 19.10.2020. godine, u 15,50 sati, na autoputu A-1, u mjestu Bilješevo, od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke “VW Golf 3”, registarskih oznaka A07-T-954, kojim je upravljalo lice C.M., rođeno 1995. godine, iz Kaknja. Prilikom pregleda, navedeno lice je policijskim službenicima predalo dvije pvc vrećice sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 164,50 grama i 27 sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 14,90 grama. Sporna materija je oduzeta a lice C.M., zbog postojanja sumnje da je izvršilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 19.10.2020. godine, u 12,50 sati, u službene prostorije Policijske stanice Maglaj je pristupilo lice M.E., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo krađu mobilnog telefona marke „SAMSUNG”, koji je koristila malodobna kćerka prijavitelja. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 19.10.2020. godine, u 06,30 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka E84-T-840, kojim je upravljalo lice D.M., iz Zenice i pješakinja Z.V., rođena 1962. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

MUPZDK