Rad zimske službe u Zenici počinje 15. novembra i traje do 15. marta naredne godine

FOTO: Zenicainfo.ba

Saobraćajnice u urbanom dijelu Grada Zenice u zimskom periodu i ove godine održava zeničko preduzeće Alba, a na lokalnim i nekategorisanim cestama u toku je tenderska procedura za odabir izvođača po četiri lota”, navodi Sabira Helvida, pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

“Po jednom lotu, koji se tiče dijela grada Mošćanički sliv, već je odabran izvođač radova, a to je firma Špic beton, dok je za ostala tri u toku tenderska procedura”, dodaje gospođa Helvida.

Za rad zimske službe 2020. godine Grad Zenica je već osigurao sredstva, dok će za nastavak njenog rada u idućoj godina novac biti obezbijeđen budžetom za 2021. godinu.

“Rad zimske službe počinje 15. novembra i traje do 15. marta naredne godine, a Služba provodi sve aktivnosti, koje se tiču pripreme, programa rada zimske službe, koji će biti dostavljen na vrijeme izvođačima radova i očekujemo da će ispuniti obaveze koje su im date programom rada zimske službe i određenim zakonima i propisima u ovoj oblasti”, napominje Sabira Helvida, pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove. (V. J.)