Zeda organizovala kreativnu radionicu “Dekupaž u četiri koraka”

U Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA danas je održana još jedna kreativna radionica drugog nivoa pod nazivom „Dekupaž u četiri koraka“ , organizovana u sklopu njihovog projekta „Budi kreativan i ti“.

Cilj projekta “Budi kreativan i ti”, kao i svih organizovanih radionica u sklopu njega, zapravo je jačanje kompetencija i sticanje novih vještina kreativnog stvaranja, kao i ekonomsko osnaživanje polaznika ovih radionica, koji tako kasnije mogu vlastite hobije pretvoriti u posao. Tako je bilo i danas, pa su učesnici današnje radionice drugog nivoa, koji su u prethodnom nivou naučili osnove dekupaža, svoje vještine usavršili naučenim novim mogućnostima primjene ove tehnike.

Inače, kažu u ZEDA-i da im svakog dana stižu fotografije novih radova učesnika radionica, koji su se nastavili baviti naučenim vještinama, a među njima najviše je onih koji su pohađali upravo radionce dekupaža.

Pod sloganom “Danas hobi, sutra posao! Mogu drugi, zašto ne i ti?!” Zenička razvojna agencija najavljuje da uskoro slijedi i nova kreativna radionica u okviru projekta „Budi kreativan i ti“. (V. J.)