Kasumović odgovorio Džemidžiću: “Pismo je politički motivisano, Zmajevi su uvijek dobrodošli”

FOTO: Zenicainfo.ba

Iz Nogometnog saveza BiH jučer je na adresu gradonačenika Zenice upućeno pismo u kojem ga obavještavaju da do daljnjeg “A” nogometna reprezentacija BiH neće igrati svoje utakmice na stadionu Bilino polje.

Pismo je potpisao generalni sekretar saveza Adnan Džemidžić, a tim povodom danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa svojim saradnicima održao press konferenciju.

Gradonačenik Kasumović u svom izlaganju između ostalog, istakao je da nogometna reprezentacija naše zemlje ima nulti prioritet kada je u pitanju odigravanje mečeva u Zenici, ali da grad i gradonačenik nemaju ništa sa organizacijom utakmica, prodajom ulaznica i navijačima.

“Kada hoćete postaviti pitanje, morate znati šta i koga ćete pitati. Pitaju nas zašto ih navijači ne vole i ne žele, a Grad Zenica nema veze s odigravanjem utakmica na Bilinom Polju. Organizaciju i ko će biti na stadionu odlučuje Nogometni savez Bosne i Hercegovine. U pismu spominju da su neki ljudi tu huligani, navijači reprezentacije BiH ne mogu biti huligani. Ja koliko znam, nije bio nijedan problem, ništa nije bilo slomljeno. Svugdje u svijetu navijači vole svoje klubove, ali kada gube, galame na njih, a ja tu ne vidim nikakav problem”, naglasio je u svom izlaganju  Kasumović.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića pismo je politički motivisano sa ciljem da se on diskredituje  pred naredne izbore.

“Svu situaciju razotkriva posljednja rečenica iz Džemidžićevog pisma gdje od mene traže da objasnim ko je kriv za sunovrat sporta u Zenici. Gospodin, Adnan Džemidžić je bio predsjednik OO SDA Stari Grad Sarajevo, tri puta je bio na listama SDA za KS, a trenutno je član odbora SDA Kantona Sarajevo. Prije tri mjeseca su počeli govoriti da tjeram reprezentaciju iz ovog grada, dali smo stadion, uložili smo, a ovo je nastavak predizborne kampanje koju SDA vodi u ovom gradu, a danas će Gradska uprava FIFA-u i UEFA-u obavijestiti o ovome. Postoji li ko normalan da se zapita zašto je meni ovo pismo upućeno?”, izjavio je između ostalog gradonačelnik Fuad Kasumović.

Također, Kasumović je naglasio da Zmajevi imaju najbolje uslove u Zenici, da su uvijek dobrodošli i da će grad Zenica učiniti sve da tako bude i ubuduće. (M. P.)