FOTO: Asfaltirano 320 metara ulice u MZ Podbrežje

FOTO: Zenicainfo.ba

Proteklog vikenda u mjesnoj zajednici Podbrežje okončana je realizacija projekta “Sanacija i asfaltiranje ulice Marka Rajića”.

Radove vrijedne oko 40.000 maraka izvelo je preduzeće “Mušinbegović gradnja” d.o.o. Visoko. Asfaltirano je 320 metara ulice u punom profilu, prosječne širine tri metra, kao i dodatnih 51 metar najkritičnijih oštećenja od ostataka ulice.

Sanaciji i asfaltiranju ove ulice u MZ Podbrežje prethodilo je polaganje vodovodnih cijevi od strane Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Zenica.

Fuad Kasumović

“Ovdje je decenijama veći problem bilo vodosnabdijevanje, koje smo uspješno riješili zajedno sa asfaltiranjem ulice Marka Rajića”, ukazao je gradonačelnik Fuad Kasumović, prilikom današnje posjete mjesnoj zajednici Podbrežje.

Mještanin Ivica Botić ukazuje da se stanje u značajnoj mjeri popravilo.

Ivica Botić

Do sada je bilo teško saobraćati ovom ulicom, vozila su često bila oštećena, a ovo što smo dobili je super”, kazao je Botić.

Predsjednik Mjesne zajednice Podvrežje, Senad Muratović ističe da se realizovanim projektima, uključujući i kanalizaciju, u Podbrežju stvaraju uslovi za bolji život. (Š. B.)