Doktorica Amila Bećirović, novoizabrana predsjednica Ljekarske komore FBiH

FOTO: Zenicainfo.ba

U Zenici je danas održana treća Izborna Skupština Ljekarske komore Federacije BiH, a izabran je čelni čovjek pomenute Skupštine, ali i Ljekarske komore, te njihovi zamjenici.

Tajnim glasanjem odlučeno je da u narednom mandatu Skupštinu Ljekarske komore Federacije BiH predvodi doktor Amer Iglica iz Sarajeva, dok je za predsjednicu Ljekarske komore na nivou Federacije BiH izabrana doktorica Amila Bećirović iz Tuzle.

“U naredne četiri godine na ovoj poziciji planiram raditi na afirmaciji ljekarske struke, poboljšanju statusa ljekara, ali i poboljšanju zdravstvene zaštite naših osiguranika”, kazala nam je doktorica Amila Bećirović, novoizabrana predsjednica Ljekarske komore FBiH.

Amila Bećirović

Današnji rad Izborne Skupštine odvijao se iza zatvorenih vrata, jer su delegati na početku sjednice glasanjem odlučili da ne dozvole prisustvo novinarima, koji su prethodno uredno dobili poziv da dođu.

“Mada je statutom Ljekarske komore FBiH rad tijela Komore pa i njene Skupštine javan, pojedini delegati, kao što su oni iz Sarajevskog kantona, na početku sjednice tražili su da se ovaj put ne dozvoli prisustvo novinarima na sjednici, što je Skupština Ljekarske komore FBiH potom i izglasala”, pojasnio nam  je primarijus doktor Hidajet Rahimić, dosadašnji predsjednik ovog tijela.

“Neki pravi razlog za to nije izrečen ovom prilikom, a vjerovatno su mislili da će se prisutvom medija možda poremetiti sistem glasanja i da će to uticati na izborne rezultate”, pojasnio nam je gospodin Rahimić. (Vesna Jovanović)