JU “Dom porodica” Zenica dobila vrijednu donaciju kompanije “Telemach”

FOTO: Zenicainfo.ba

Kompanija Telemach koja je u vlasništvu United Grupe podijelila je radost svoje prve decenije uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini donacijom kutka za zabavu i razonodu JU „Dom porodica“ u Zenici.

“Zadovoljstvo nam je što možemo 10. rođendan Telemach-a BiH da proslavimo zajedno u našoj ustanovi. Ovom prilikom se zahvaljujemo što smo dobili najmoderniju opremu na kojoj će naša djeca moći uživati u igri, ali i učenju. Dobili smo veliki LED televizor, desktop i najmoderniji Play station, što će posebno obradovati našu djecu koja sada mogu nakon učenja da se zabave i igraju. Ono što još više raduje jeste da smo od Telemach-a dobili školski pribor i materijal, tako da će štićenici JU “Dom porodica” uvidjeti da su školske obaveze prioritet, a poslije toga igra”, kaže direktorica Draženka Subašić.

Ova donacija i vrijedni poklon došao je u pravo vrijeme, na početku školske godine.

“Ako ništa, naša djeca kao i njihovi odgajatelji, neće morati više da brinu da li ima internet konekcije ili ne, da neće moći na vrijeme da stignu da urade zadaću i to pošalju, drugim riječima, taj tehnički dio je riješen, a i na neki način ova donacija dođe kao nagrada za sve ono dobro što su djeca uradila u prethodnoj školskoj godini, koja je bila puna izazova”, kaže psiholog u JU „Dom porodica“ Amela Harmandić-Tabak.

U kompaniji Telemach BiH ističu da od danas štićenici ustanove mogu najsavremenijim internet vezama da pristupe edukativnim sadržajima, steknu nova znanja, povežu se sa prijateljima, slušaju omiljenu muziku ili igraju najdraže igrice. Pored donacije uređaja, kompanija će pružiti svoje najsavremenije usluge potpuno besplatno.

“Zajedno već 10 godina gradimo budućnost Bosne i Hercegovine, i ova donacija je samo jedna u nizu aktivnosti kojima želimo istaći koliko nam je zajednica bitna. Čast nam je i zadovoljstvo pomoći vrijednim institucijama kao što je ova i izmamiti osmijehe na lica djece i omladine koja borave u „Dom-porodica“ u Zenici. Nismo ni sumnjali da će se svi obradovati širokoj ponudi omiljenih TV kanala i najbržoj konekciji interneta, kako bi „bindžali“ omiljene serije i filmove i slušali muzičke hitove”, izjavila je Hajdi Mostić predsjednica Upravnog odbora Fondacije Telemach.

JU “Dom-porodica” u Zenici djeluje već 60 godina i u njoj su dom pronašla djeca i mladi do 18 godina bez roditeljskog staranja, te djeca s posebnim potrebama. (R. Š.)