FOTO: Održan 5. Međunarodni “Zenica table tennis Open 2020”

U Gradskoj Areni “Husejin Smajlović” Zenica, u organizaciji STK “Mladost” Zenica održan je 5. Međunarodni “Zenica table tennis Open 2020”. 

Na takmičenju su nastupili takmičari iz cijele BiH te iz susjedne Srbije, a koji su se takmičili u kategorijama: TOP 12 najboljih seniora u BiH (po pozivu organizatora), veterani od 40-49 godina, veterani od 50 do 59 godina, veterani preko 60 godina, veteranke, te takmičenje štićenika JU “Dom i porodica” Zenica.

U kategoriji seniora pobijedio je Edin Konjić iz STK Mladost. Kod veterana 40-49 najuspješniji je bio Amer Muftić iz Sarajeva. Nešto starija kategorija veterana 50-59 prvi je gost iz Srbije Lubiša Milošević, veterani 60+ Željko Basarić iz Beograda. Kod veteranki prva je Idrija Redžepović iz Sarajeva.

Na turniru su nastupili dječaci i djevojčice iz JU “Dom i porodica” Zenica

Tokom održavanja takmičenja organizator se pridržavao svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera u vezi Covid 19. Organizaciju takmičenja pomogli su: Grad Zenica, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Tokom vikenda u Ilijašu je održano Otvoreno prvenstvo BiH u kategoriji subkadeta (do 10 godina), na kome su učešće uzeli i najmlađi članovi Mladosti, Dino Zlotrg koji je osvojio 1. mjesto, a Benjamin Šurković 3. mjesto.

U finalnom meču Zlotrg je pobijedio Đorđa Čelića iz Banja Luke, a Šurković je treće mjesto podijelio sa Nemanjom Zubarić iz Bijeljine.