Tridesetak djece dobilo ruksake i školski pribor

CRS (Catholic Relief Services) je u saradnji sa Gradom Zenica u projektu pomoći ublažavanja mjera pandemije COVID obezbijedio ruksake i školski pribor za 30-ak djece koja pohađaju osnovnu i srednju školu, a koji su bili korisnici Regionalnog stambenog programa na području Zenice.

Radi se naime o donatorskim sredstvima Američkog biroa za stanovništvo, izbjeglice i migracije, koje implementira CRS, a  cilj je bio pomoći roditeljima koji su uselili u zgradu Regionalnog stambenog programa, posebno u vrijeme kada mnogi ostaju bez posla, a pri tome imaju djecu koju moraju opremiti za školu.

CRS je partner u socio ekonomskom osnaživanju porodica Regionalnog stambenog programa kao i CEB II stambenog programa na području BiH.

U mnogim projektima sarađujemo sa lokalnim zajednicama. U prvom krugu smo također u partnerstvu sa lokalnim zajednicama  pomogli osobe starije od 65 godina, i to kroz obezbjeđenje prehrambenih paketa a ovaj put smo odlučili da pomognemo školsku djecu. Osim Zenice ruksaci sa priborom su obezbjeđeni i za djecu u drugih 19  lokalnih zajednica koje su korisnici Regionalnog stambenog programa, a ukupna vrijednost projekta je 12.000,00 KM istakli su iz CRS.