Asfaltirana dionica lokalnog puta kroz naselje Vardište

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovog četvrtka sanirana je i asfaltirana dionica lokalnog puta kroz naselje Vardište. Dio je to investicije iz sredstava gradskog budžeta, namjenjenih uređenju lokalnih saobraćajnica.

Krak dionice lokanog puta kroz naselje Vardište danas je saniran i pokriven asfaltom. Put dug 135 metara asfaltiran je u sklopu Plana ulaganja Grada u putnu infrastrukturu, nakon okončanog postupka javne nabavke, a vrijednost radova je blizu 20.000 KM. Mještani ovog dijela Zenice dobili su tako kvalitetniju putnu komunikaciju sa ostatkom Zenice.

Faik Šehić

„Dok nije došao gospodin Fudo na čelo, ništa se nije moglo uraditi. Kad god smo mu se obratili, odmah nam je izašao u susret, da se ovaj sokak uradi, a i sve ostalo u mjesnoj zajednici Broda. Zahvaljujem se u ime svih građana“, izjavio je predsjednik MZ Broda, Faik Šehić.

Fuad Kasumović

„Gradska uprava sa mnom na čelu je u maju obišta sve mjesne zajednice, zborove građana. Pitali smo ih šta im je najprioritetnije i sve prioritete u svim mjesnim zajednicama riješili. U MZ Broda ovo je četvrti projekat koji se radi. Sve što je obećano građanima, ove godine će se završiti“, izjavio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

U naselju Vardište sanirano je i jedno aktivno klizište, a prvi dio radova na putnoj infrastrukturi završen je prošle godine.

Vardište broji 210 porodica i prigradsko je naselje, nadomak Zenice.

Sanja Stević