DR. ZO ZA RTVZE: “U filmu “Pljuni u šake” prikazana moja velika borba između dobra i zla gdje, na kraju ipak pobjeđuje dobro”

FOTO: Zenicainfo.ba

U okviru Petog Festivala muzičkog filma – Dokumfest, sinoć je u Zenici predstavljen dokumentarni film “Pljuni u šake” reditelja Tarika Hodžića.

Dokumentarac “Pljuni u šake” govori o Visočaninu Dženanu Hodžiću, poznatijem pod nadimkom Dr. Zo, tačnije o njegovom životu, rap i hip-hop karijeri te prikazuje posljedice instant slave, kao i značajne poruke kako ih prevazići. Tarik Hodžić potpisuje scenarij i režiju, dok je film rađen u produkciji Al Jazeera Balkans.

“Poznajem Zo-a već dugi niz godina. Njegov prvi spot “Moram ić” je zapravo i moj prvi muzički spot kojeg sam režirao kada smo nas dvojica “kliknuli” i počeli se češće viđati, družiti i sarađivati. Poznavao sam sve faze njegovog života, uključujući i to kada je napustio svijet muzike i počeo da se bavi poljoprivredom. Jednom prilikom sam mu rekao: “Zo, moramo napraviti film o tvom životu, bit će to dobar film”, prisjeća se reditelj filma Tarik Hodžić.

“Kroz ovaj dokumentarac osvrćem se na takmičenje OBN super talenata. Tu je moja karijera i prije i poslije pobjede. Moje odluke kada prestajem sa muzikom i počinjem da se bavim poljoprivredom. Velika borba između dobra i zla gdje na kraju ipak pobjeđuje dobro”, rekao je za RTV Zenica Dr.Zo, napominjući da ovaj dokumentarac možete pogledati i na YouTube kanalu Al Jazeere.

 

Edin Sinanović