U BNP Zenica premijerno prikazan film o legendarnim “Indexima”

FOTO: Klix.ba

Nakon trogodišnjeg snimanja, dokumentarni film o neprikosnovenim “Indexima”, premijerno je u BNP Zenica, vidjela zenička, odnosno, bosanskohercegovačka publika .

Pedeset sati snimljenog materijala pretočeno je u film od nepuna dva sata, a poklonici muzičkog izražaja legendarnih “Indexa” uživali su u detaljima i od prije nekoliko decenija.

Zoran Kubura i Bojan Hadžiabdić, novinari BHRT-a istražili su i na filmski način, kroz  pomno odabrane kadrove, ponudili publici podatke o “Indexima”, od samog osnivanja  šezdesetih godina prošlog vijeka, njihovih prvih autorskih pjesama, mnogobrojnih izuzetno posjećenih turneja, periodu prije i poslije agresije na BiH, te do samog kraja i osnivanja benda “Indexi i prijatelji”.

Publika u BNP-u Zenica sinoć je pozdravila i aplauzom nagradila rad ekipe koja je učestvovala u nastajanju ovog dokumentarca i priredila im skoro dva sata užitka filmskog  putovanja o muzičkom uspjehu i usponu jednog od najtrajnijih bendova u Ex Jugoslaviji.

Bosanskohercegovačkoj premijeri u Zenici, prethodila je premijera u Beogradu, a film je  prikazan u okviru Festivala muzičkog filma “dokuMFest”.

Zijada Ramić