Zeničanin nastavlja sa pobjedama: Vedad Karić prvi u Banja Luci

U Banja Luci je od 17. do 20. septembra održana XC UCI S1 etapna utrka prve kategorije koja se ujedno bodovala za Premier ligu Bosne i Hercegovine na kojoj je naš Zeničanin Vedad Karić osvojio prvo mjesto kada je u pitanju bh.liga te tako došao na korak do odbrane osvajača Premier lige u najjačoj kategoriji.

Trenutni broj bodova na Vedadovom kontu je 400 i sa ovom pobjedom će po svemu sudeći donijeti naslov prvaka našem gradu što je za svaku pohvalu. Sa ovim nastupom Vedad je osvojio i 35 UCI bodova što će mu pomoći da napravi ogroman pomak na svjetskoj rang listi kada je u pitanju individualni poredak.

“Presretan sam što sam pobjedio ovu utrku, te tako vjerovatno odbranio titulu osvajača Premier lige Bosne i Hercegovine, izuzev neke ekstremne povrede do kraja sezone koja bi me udaljila od takmičenja. Pored svih radnih obaveza na poslu uspio sam ostvariti nemoguće jer uskladiti sve obaveze sa treningom i utrkama jednostavno je bilo nešto što se poistovjećuje sa nemogućim. Iskren da budem umor već čini svoje jer sam u prethodnom mjesecu imao mnogo nastupa sa reprezentacijom i samim tim bio udaljen od kuće što predstavlja veliki napor za tijelo, ali eto uspijevam da sve to uskladim te na najbolji način predstavim svoj grad koji mi pruža veliku podršku i iskren da budem nebi mogao to sve izmoći finansijski da nije grada Zenice”, kaže Karić.

Naredni vikend Vedad nastupa na utrci u Mostaru koja će se bodovati kao državno brdsko prvenstvo u drumskoj disciplini, koju ima priliku odbraniti po 4. put zaredom.